Yoga

 

Yoga is een duizend jaren geleden hindoeïstische filosofie die je leert om de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen door middel van ontspanningsoefeningen en ademhaling. Door de aard van de oefeningen en de wijze waarop ze worden uitgevoerd worden er gebieden in het lichaam geactiveerd die bij onze moderne en gehaaste manier van leven niet meer aan bod komen.

 

De adem en de wijze van uitvoering geven de yogabewegingen een bijzondere kwaliteit. Yoga ziet het lichaam niet als een op zichzelf staand iets, maar gaat uit van de verbinding tussen lichaam en geest. Het is een manier om vertrouwd te raken met je eigen lichaam en je bewust te worden van je innerlijk en uiterlijk. Het is de kunst van het ontspannen, voelen en tegelijkertijd het vinden van de juiste balans.

 

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga, afgeleid uit de Ashtanga yoga. Bij power yoga wordt een combinatie gemaakt van dynamische en krachtige houdingen en bewegingen waarbij lenigheid, kracht, ademhaling, bewustzijn en zeker balans essentieel zijn.