Jazz-dance

 

Dansstudio MDI biedt diverse jazz-dancelessen voor verschillende niveaus en leeftijden. Jazz-dance komt van oorsprong uit Afrika en is door de samensmelting van verschillende culturen verder ontwikkeld. De jazz-dance zoals wij die nu kennen is sterk beïnvloed door verschillende dansstijlen en technieken, zoals moderne dans en klassiek ballet, maar de bewegingen van jazz-dance zijn veel vrijer en de lessen worden gegeven op populaire muziek zoals pop, rock, R&B en hiphop.

 

Er zijn verschillende jazz-dancestijlen, bijvoorbeeld: theater, modern, lyrical en funky. De danscombinaties die worden aangeleerd kunnen erg variëren. Elke docent heeft zijn eigen stijl en specialiteit. Zo heb je bijvoorbeeld echte shownummers uit musicals, langzame ballads, moderne combi’s, stoere rocknummers of funky jazz-combinaties.

 

Een jazz-danceles bestaat uit een warming-up, technische oefeningen ter voorbereiding op een choreografie en het aanleren van danscombinaties of een volledige choreografie/dans. De oefeningen en choreografie zorgen voor de ontwikkeling van je danstechniek, voor een goede houding, evenwicht, lenigheid, het gebruik van alle spiergroepen in je lichaam en het opbouwen van conditie. Voelen, beleven en geïnspireerd worden door het dansen staan hierbij voorop.