Hiphop

 

Hiphop is een culturele beweging en vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig van de twintigste eeuw in

New York en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en latino's.

 

Hiphop is een kruising tussen breakdande en streetdance. Het is iets losser dan streetdance en er worden ook geen acrobatische kunsten uitgehaald zoals bij breakdance. Hiphop is meer 'up-to-date'. Voor hiphop moet je een bepald gevoel hebben, de moet het ritme, de beat en de muziek kunnen voelen.

 

Bij een les Hiphop leer je als eerste 'bouncen' dat is door je knieën gaan op het ritme van de muziek. Als dat je goed lukt kan je steeds verder gaan met danspassen. De passen zijn vaak los en erg apart. Ook krijg je veel verschillende opstellingswisselingen tijdens de choreografie en worden de bewegingen vaak “groot” uitgevoerd.

 

Een kenmerk van Hiphop zijn de 'battles': twee groepen die tegen elkaar dansen. Je ziet het veel in achterbuurten in de VS., waar

heel serieus elke week wedstrijden op hoog niveau worden gehouden. Deze dansvorm is daarom erg populair bij zowel jongens als meiden. 

 

Bij Dansstudio MDI wordt Hiphop in combinatie geven met Streetdance.